KOSTA PAPPAIOANNOU

KARATE

Ik ben Kosta Pappaioannou. Ik ben 14 jaar oud en ik beoefen sinds een aantal jaren karate. Ik ben begonnen bij Unity 99 in Rotterdam. Om meer te kunnen trainen ben ik overgestapt naar Budoschool Kai Sei in Zoetermeer en zijn we ook recent hiervoor naar Zoetermeer verhuisd. Ik train gemiddeld 5 a 6 keer per week bij Budoschool Kai Sei in Zoetermeer.

 

Ik train hard om mijn doelen te bereiken. Nu karate Olympisch is, is er een droom bijgekomen en dat is om ooit deel te kunnen nemen aan karate op de Olympische Spelen. Momenteel ben ik de regerend Nederlands Kampioen karate in mijn klasse en de vicewereldkampioen. Ik ben opgenomen in de Nederlandse jeugdselectie. Daarbij doe ik mee aan veel internationale en nationale toernooien. Om mij te plaatsen voor EK’s en WK’s heb ik punten nodig die ik kan behalen op toernooien die als meetmomenten zijn aangewezen. Er zijn toernooien in Kroatië, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk die gelden als meetmomenten.

 

Buiten karate doe ik aan hardlopen en conditietraining. Ik doe regelmatig mee met hardloopwedstrijden. Ik train mijn spieren met crossfit en volg clinics van internationale karate kampioenen, zoals Jordan Thomas uit Engeland en George Tzanos uit Griekenland en wil ik clinics en trainingskampen volgen bij Junior Levefre in de Champions dojo in Luik, België. Dit om mijzelf nog beter te gaan ontwikkelen om het topniveau te bereiken. Ik zit nu in de 3e klas van de HAVO op het Alfrink College in Zoetermeer. Buiten trainen, school en huiswerk, help ik les geven aan kinderen en wil ik dit steeds verder gaan uitbreiden. Daarbij doe ik ook aan jiujitsu en geef ik judoles aan kinderen.

 

BEKIJK HIER MEER KOHS SPORTERS