MARIJE VAN DEN HEUVEL 

DRESSUUR

Ik ben Marije van den Heuvel

Geboren: 30-10-1985 in Rotterdam.

Woonplaats: Bergschenhoek.

Sport: Paardensport Dressuur; Subtop amazone, instructrice en jurylid voor de dressuur.

 

Hoe het begon:

Ik ben opgegroeid tussen de paarden. Vroeger ging ik vaak mee met mijn moeder naar stal en mee op wedstrijd. Zo was ik al vroeg bezeten geraakt met het paardenvirus. Toen ik een jaar of vier was ben ik begonnen met ponyrijden op de manege. Rond mijn 10de jaar kreeg ik mijn eerste eigen pony waarmee ik graag buiten reed. Later ben ik overgestapt naar een paard; Odieta, haar heb ik uiteindelijk zelf opgeleid tot en met ZZ licht dressuur. Vanaf toen was ik weg van de dressuur, het samen leren en verbeteren van je paard vind ik het mooiste wat er is. Zeker als het dan ook nog lukt!

 

Verder in "de paarden"

Rond 2012 heb ik een tijdje als stalruiter gewerkt op een stal in Duitsland. Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het verder opleiden en uitbrengen in de sport van jonge paarden voor de verkoop. Toen ik terugkwam heb ik er een paard bijgekocht genaamd Donovan van Kairos hij kwam als 2,5 jarige bij ons.

 

Locatie

Sinds 2013 staan wij op dressuurstal Bernoski in Bleiswijk. Ik train wekelijks bij mijn trainer Hans Bernoski. Hans begeleidt mij bij de opleiding en training van mijn paard(en)

 

Subtop:

Sinds September 2016 start ik met mijn zelfopgeleide paard: Donovan van Kairos (ruin -2008) in de subtop: klasse Lichte tour & Intermediaire 1.

 

Niveau:

Lichte tour is het lichte niveau van de subtop, op dit niveau rijden overwegend professionals. De leeftijd van mijn paard is voor dit niveau nog vrij jong en hierdoor zijn er nog genoeg mogelijkheden voor ontwikkeling.

 

Vanaf de klasse Lichte tour is het ook mogelijk om internationaal te starten.

 

Wij hebben inmiddels de 65% grens twee keer behaald en zouden officieel internationaal mogen starten. Thuis zijn wij op dit moment bezig met het trainen richting de zware tour.(Grand-Prix) Ook hierin begint hij zich steeds beter te ontwikkelen.

 

Onze laatste trainings video: https://vimeo.com/211179532

 

Mijn doelen en dromen:

Het is mijn doel om het hoogst haalbare niveau de Grand Prix te behalen met Donovan van kairos en om mogelijk grotere concoursen te kunnen rijden, ook internationaal.

 

"topsport doe je niet alleen maar met een team"

 

Om dit mogelijk te maken trainen we samen wekelijks bij onze trainer Hans Bernoski, en werk ik zelf ook aan mijn algehele fitheid door middel van ruitergerichte trainingen van Hybridfit waarbij wij werken aan kracht, balans en lenigheid.

 

Het is mijn droom om een plekje te veroveren in de topsport Dressuur. En om in de toekomst grotere wedstrijden en eventuele kampioenschappen mee te kunnen rijden.

 

Toekomst:

Naast Donovan van kairos waarmee ik nu actief ben op subtop niveau hebben wij er sinds kort nog een jong paard bij: Jensen SW (Hengst - 2014) hij moet in de toekomst de opvolger worden voor mijn huidige paard zodat ik weer verder kan bouwen aan mijn sportcarrière binnen de topsport dressuur.

 

Meer informatie over mij?

Bezoek mijn website www.marijevdheuvel.com

 

BEKIJK HIER MEER KOHS SPORTERS