SCIPIO HOUTMAN

ZEILEN

Ik ben Scipio Houtman, 22 jaar, opgegroeid in Amsterdam en in het Topsporthuis vlakbij de haven in Den Haag gaan wonen om me volledig op het zeilen te richten. Naast het zeilen studeer ik Economics & Business economics aan de VU Amsterdam.

 

Vanaf hele jonge leeftijd heb ik veel gezeild met mijn ouders. Op mijn 7e ben ik zelf begonnen met zeilen in een Optimist. Toen ik 9 jaar oud was begon ik met wedstrijdenzeilen. Eerst regionaal, later nationaal en vervolgens ook internationaal. Van mijn 12e  tot mijn 15e  was ik onderdeel van de nationale kernploeg in de Optimist en kwalificeerde ik me voor een EK en twee WK’s. Daarna groeide ik door naar de Laser en vanuit daar door naar de Talentploeg van het Watersportverbond in de 49er en het afgelopen jaar in de olympische Nacra 17. De Nacra 17 is een catamaran voor twee personen die opstijgt boven het water en gedragen wordt door de ‘foils’ (roeren en zwaarden). Hierdoor kan de boot snelheden bereiken tot wel 55 km/u.

 

De afgelopen maanden stonden in het teken van het opzetten van de een campagne richting de Youth America’s Cup in maart 2021. Nog nooit eerder deed een Nederlands team mee aan de Youth America’s Cup. Helaas hebben wij recentelijk gehoord dat deze Youth America’s Cup tot nader order is uitgesteld vanwege Corona.

 

Ambitie: Youth America’s Cup 2021, Olympische Spelen 2024, America’s Cup

 

Wedstrijden in 2020:

  • 69F Cup november 2020

Prestatielijst

  • 2018 4e plek Jeugd WK 49er, 1e onder 21 jaar

  • 2019 1e plek U23 EK 49er

  • 2020

    • 1e plek Vilamoura Grand Prix Nacra17

    • 1e plek 69F Revolution Cup

 

Hoe helpt KOHS jou:

KOHS helpt mij door de aanschaf van een grinding machine waardoor ik de conditie van mijn bovenlichaam optimaal kan trainen.

 

BEKIJK HIER MEER KOHS SPORTERS