top of page

SHANICE SILVIA CRUZ - BMX FREESTYLE

Ik ben Shanice Silva Cruz, 25 jaar oud. Geboren en getogen in Rotterdam.

 

Als 13-jarige ben ik begonnen met BMX Freestyle. Bij deze sport moeten de rijders in één minuut zo veel mogelijk trucjes laten zien aan de jury en het publiek.

 

Het BMX-en geeft me een vrij gevoel. Het is alleen ‘ik’ en de ‘trick’ die ik wil beheersen. De uitdaging aangaan, waarbij je vooraf niet weet of het gaat lukken. Het gevoel dat je stap voor stap dichterbij het resultaat komt. We leven in een wereld vol mogelijkheden en ik wil er het maximale uit halen. Voor mijzelf en anderen een voorbeeld zijn.

 

Mijn ultieme doel zijn de Olympische Spelen in Tokyo 2020. Het BMX Freestyle is namelijk vorig jaar door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) als nieuwe sport toegevoegd aan het Olympische programma. De beste 9 rijders en rijdsters van de wereld kunnen zich daar de komende twee jaar voor kwalificeren.

 

Om dat te bereiken train ik vijf dagen per week in het 040 BMX-Park in Eindhoven. Dankzij KOHS wordt mijn NS-abonnement gesponsord. Hierdoor houd ik meer financiële ruimte over voor de reis-en verblijfkosten naar de internationale wedstrijden in de World Tour. Deze wedstrijden zijn cruciaal om mezelf te kunnen kwalificeren voor Tokyo.

Prestaties:

  • 2014 BMX Masters Keulen – 2e

  • 2015 Fise Montpellier – 1e

  • 2016 Fise Montpellier – 3e

  • 2017 WK (China) – 7e

  • 2017 UCI World Tour – eindranking 5e

kohs.nl

BEKIJK HIER MEER KOHS SPORTERS

bottom of page