top of page

Voedingstips voor in de winter!


De winter komt eraan en daarmee komen vaak andere gerechten op tafel. Onze topsporters houden het vaak bij pasta en voldoende fruit. Dit past ook prima bij hun trainingsschema, maar ook zij zullen in de winter wat extra vitamines moeten nemen. Wat zijn nu goede gerechten voor in de winter?

Wortelgroenten en knollen

Wortelgroenten en knollen als bieten, wortelen en rapen zijn vers geoogst en bieden je lijf vitamine A en C voor een betere weerstand en meer energie. De groenten zijn niet alleen lekker als avondmaaltijd, maar ook in een smoothie, burger of als groentechips.

Havermout

Havermout levert je belangrijke voedingsstoffen voor de winter. Zo is havermout rijk aan de mineralen selenium, ijzer en zink. Deze voedingsstoffen zijn goed voor je weerstand, zodat je minder vatbaar bent voor griep en verkoudheid. Ook bevat haver beta-glucanen, die eveneens je weerstand verbeteren. Probeer eens havermout met bosvruchten en ongebrande noten als ontbijt.

Soep

Soep is een heerlijk en gezond comfort food, vooral als je bone broth of bouillon als basis gebruikt en veel groenten toevoegt. Dan voed je je lijf met allerlei gezonde voedingsstoffen, die je helpen om gezond te blijven in de winter. Wat dacht je bijvoorbeeld van een romige groentesoep met kikkererwten en feta? Dat is nog goed voor je lijn ook!

Sushi

Sushi is niet alleen heel lekker, maar kan ook heel gezond zijn. Maak zelf sushi van bloemkoolrijst in plaats van witte rijst en kies als vulling tonijn of zalm. Deze vissoorten bevatten namelijk veel vitamine D en daar hebben we tijdens de wintermaanden extra behoefte aan.

Spruitjes

Spruitjes bevatten veel meer vitamine C dan sinaasappels, dus zet deze gezonde groente in de winter vaak op het menu. Lekker is bijvoorbeeld spruitjes met lamsvlees of met kastanjechampignons, cashewnoten en sojasaus.


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page