top of page

Lucinda is momenteel op haar best!


Lucinda heeft dit seizoen niet alleen haar eerste wereldbekerzege geboekt, maar zelfs ook haar tweede. Daarnaast won ze in dit seizoen nog 7 crossen en werd ze ook nog eens Nederlandskampioen (zie verslag hieronder)! Over twee weken start ze dan ook als favoriet aan het WK!

NK

Ze was de grote favoriete en Lucinda maakte het ook helemaal waar bij het Nederlands kampioenschap veldrijden in Huijbergen. Ze gaf toe, dat de druk wat groter was dan normaal. “Natuurlijk is het lastig om je in die situatie rustig te houden, maar ik probeer altijd gewoon mijn eigen ding te blijven doen”, legde ze uit. En hoe. Lucinda controleerde de koer van kop tot staart. In de voorlaatste ronde loste ze haar laatst overgebleven rivale, Marianne Vos, waarna ze in een indrukwekkende solo naar de tweede NK-titel op rij reed.

Lucinde had een goede start. Ze nam direct de leiding en besloot na de eerste ronden even wat minder druk te zetten. Bij de derde ronde waren er nog vier kanshebsters over. Naast Lucinda waren dat Marianne Vos, Denise Betsema en Maud Kaptheijns. Op het zwaarste deel van het parcours, de Nootjesberg, trok Lucinda het tempo omhoog, waarna alleen nog Vos over bleef.

Vervolgens werd het een strijd tussen de kampioene van 2018 (Lucinda) en de recordkampioene (Marianne, 6 titels). Lucinda “ik ben Marianne onder druk blijven zetten. Vooral op de Nootjesberg. Met nog anderhalve rond had ik een gaatje. Het werd daarna niet kleiner, maar ook niet groter. Het was dus zaak om tot het einde voortdurend concentratie vast te houden. Ik kon me geen uitglijder of fout permitteren.”Gelukkig gebeurde dat niet. Ze won onbedreigd. Het verschil met Vos was 10 seconden. De rest lag nog veel verder achter.

Wouw supervet

Terugkijkend glunderde Lucinda na afloop uitbundig.”Wouw. Supervet om de titel te prolongeren. Het was natuurlijk niet makkelijk. Dat is het sowieso niet wanneer idereen jou als favoriet ziet. Maar ik voelde me goed. Op de Nootjesberg kon ik steeds goed druk zetten. Daarna bleek ik steeds net iets beter uit het bos te komen en kon ik ze daar ook goed onder druk zetten. Het gat steeds dichten heeft de anderen kennelijk toch opgebroken.”

Met de Nederlandse titel op zak en zeker de wijze waarop deze werd binnen gehaald, staat ze over drie weken zeker als een van de absolute topfavorieten aan de start van het WK. De Nederlandse vrouwen maken dit seizoen internationaal immers volledig de dienst uit. Lucinda kijkt er ook al reikhalzend naar uit. Op Radio 1 zei ze daarover: “Ik hoop nog een stapje te zetten. Ik ga op trainingskamp en rijd nog twee wedstrijden. Met goed doseren moet ik dan toch minstens de vorm hebben, die ik nu ook heb.”


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page