Nieuws uit schaakland

25/02/2019

 

Bij het grootste schaaktoernooi in Nederland heeft onze schaker Liam Vrolijk wederom prima gepresteerd. Het Tata Steel-toernooi is één van de grootste en sterkste toernooien ter wereld waar tevens alle wereldtoppers zich verzamelen om hun krachten met elkaar te meten. Liam heeft hierover een verslag geschreven dat u hieronder kunt lezen.

 

In januari heb ik meegedaan aan het Tata Steel-toernooi. Dit toernooi staat bekend als het grootste toptoernooi van de wereld, waar vaste klanten in de hoogste groep van het toernooi zijn; de Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen en Nederlands beste speler Anish Giri.


Ikzelf speelde twee groepen daaronder. De eerste plaats zou promotie voor het volgende jaar betekenen. Dit is een promotie naar een hoger niveau waar je tegen veel sterke(re) spelers uitkomt. Ik startte met twee remises en won in de derde ronde mijn eerste partij. Dit werd gevolgd door opnieuw twee remises en helaas verloor ik de zesde ronde. Door een goede eindsprint van 3 uit 3 wist ik mijn toernooi toch te bekronen. Helaas werd ik net zoals vorig jaar 2e, maar ik was toch blij met mijn prestatie en won wat ratingpunten met deze prestatie.


Onder andere door deze prestatie, begin ik steeds meer te groeien en gaat mijn rating omhoog. Dit zet mij in de leeftijdscategorie t/m 18  jaar op de 37e plaats van de wereld, de 23e plaats van Europa en de 2e plaats van Nederland. Mijn komende doel is om zo snel mogelijk drie grootmeesternormen te behalen om zo grootmeester te worden en de top van Nederland te bereiken. Ook op deze ranglijst ben ik de afgelopen paar maanden flink gestegen!
 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Delen op LinkedIn
Please reload

Recente berichten

February 25, 2019

February 18, 2019

January 26, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
LINKS
DONEER
SOCIAL
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon

Steun ons vandaag!

© KOHS.NL. Alle rechten voorbehouden.

Website by Goed geDAAN marketing projectbureau